Nyhetsarkiv

Vi søker mannskap til Veteranseilas 2018!

For tredje år på rad arrangerer vi Veteranseilas – sammen for skadde veteraner. Dette året går seilingsruta langs deler av Vestlandskysten og opp til Midt-Norge, og foregår i perioden 16. juli til 5. august 2018. Vi ser nå etter mannskap som vil være med å skape en uforglemmelig seilas for alle ombord. Og samtidig bidra til økt engasjement om de veteraner og pårørende som lever med eller tett på skader og utfordring etter tjeneste i internasjonale operasjoner. Alle kan søke om å være mannskap på Veteranseilas 2018, men de som selv har erfaringer med skader og utfordringer etter tjeneste vil være prioritert.

Arbeidsoppgaver:

  • Delta i vaktlag som fordeler dekksvakter, byssetjeneste og øvrige arbeidsoppgaver underveis.
  • Være med å skape en uforglemmelig seilas for alle ombord og bidra til at alle opplever samhold, mestring og anerkjennelse.
  • Bidra til at Veteranseilasen blir en god arena for formidling av Veteranforbundet SIOPS’ budskap: Gi våre veteraner den hjelp og støtte som trengs hvis innsatsen ute gir utfordringer hjemme.
  • Andre arbeidsoppgaver etter behov, ut fra den enkeltes kompetanse og seilasens behov.

Kvalifikasjoner/Erfaringer/Egenskaper:

  • Veteran fra en eller flere internasjonale operasjoner Norge har deltatt i.
  • Erfaring med (egne) skader og utfordringer etter tjeneste er en fordel, men ingen forutsetning.
  • Kjenne sine egne styrker og begrensninger og ha et ønske om å bidra der man kan.
  • Være klar for å delta i et positivt veteranfellesskap. Det er et mål at Veteranseilasen har et bredt sammensatt mannskap av veteraner og noen støttespillere med forskjellig bakgrunn, alder og kjønn. Mannskapet vil ha erfaring fra ulike operasjonsområder og kontingenter, de fleste har avsluttet sitt arbeidsforhold i Forsvaret, men seilasen er også åpen for stadig tjenestegjørende.

Vi tilbyr:

Veteranseilasen byr på flotte naturopplevelser og spektakulære maritime erfaringer, og du får mulighet til å lære både grunnleggende og mer avansert sjømannskap. Som mannskap på Veteranseilasen får du være med å løfte fram en sak som er viktig for mange: Hvordan samfunnet tar i mot våre veteraner og gir den hjelp og støtte som trengs til de veteraner som blir skadet eller opplever utfordringer etter tjeneste.

Praktisk:

Seilasen foregår i to etapper:

Bergen – Trondheim (16. juli til 26. juli)

Trondheim – Bergen (26. juli til 5. august)

Info om S/S Svanen:

Veteranseilasen seiler den 102 år gamle skonnerten Svanen. Den tremastede treskuta er å regne for en veteranseilskute med erfaring som både frakteskip, skoleskip og nå tre år som Veteranseilas-skute. I tillegg til et Veteranseilas-mannskap på ca. 15 personer per etappe har Svanen et fast mannskap på 6 personer. Forlegning foregår i banjeren i fastkøye eller hengekøye. Mat tilberedes i byssa av Svanens egen kokk med god assistanse av Veteranseilasens mannskap.

Pris: Kr 500,- (for Seilas-jakke og evt. annen bekledning/utstyr.)

Som mannskap på seilasen får du gratis kost og losji. Reise til/fra seilasen må dekkes av den enkelte og alle som deltar som mannskap må ha egen reiseforsikring.

(Vi ønsker ikke at økonomi skal være til hinder for å bli med som mannskap, og det vil derfor være mulig å søke om behovsprøvd reisestøtte.)

Spørsmål: Kontakt prosjektleder Jan Edgar Nilsen på telefon 926 41 092 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

INGEN GRUNN TIL Å VENTE – SØK HER FOR Å BLI MANNSKAP PÅ VETERANSEILASEN 2018!