Vått og rått på brattkortkurs!

De siste årene har vi gjennomført kurs i brattkort for de som har lyst på en skikkelig utfordring av det luftige slaget. I år var intet unntak og en gruppe på 8 veteraner deltok på samlingen i Steigen.

Med variabelt vær (masse regn!) var det usikkert på om vi fikk gjennomført alt vi hadde planlagt – men værgudene smilte til deltakerne på klatrekurset og hele programmet ble fullført.

Når regnet høljer ned og man bor i telt kan det være krevende å holde utstyr og kropp tørr, men med romslige lavvoer og god fyring så gikk dette bra. En topp motivert gjeng fant tonen fra første stund, og selv om klatring er utfordrende for mange så gikk det kjempebra.

Ingenting av dette hadde vært mulig å gjennomføre uten vår dyktige prosjektleder, Jan Edgar. Han har skapt flere solide mestringsarrangementer over flere år, og bygd opp en utstyrshenger som vi sårt trenger til slike arrangement. Takket være dette arbeidet og tilgangen på riktig utstyr trenger vi ikke frykte hvilket vær som møter oss og lar oss gjennomføre aktivitetene.

Vi har også vært så heldige å kunne bruke Gorm og André som tindeveiledere. Med sine mange års erfaring er de er rolige og gode instruktører som gjør at alle føler seg trygge. Takket være dem har latter og brede smil preget dagene.

To dager opphold på Nordskot, med undervisning i klatrefeltet ble avsluttet med å klatre/gå Nordskottraversen. Videre beveget gruppen seg videre til ny camp og klarte å klatre Hamarøyskaftet før himmelen åpnet seg igjen!

Til tross for et noe rufsete vær så har turen vært en strålende opplevelse, og deltagerne har meldt tilbake at de har hatt en flott nordlandsopplevelse og fått kjent på mestringsfølelse i massevis.

Det var en topp gjeng som la inn en skikkelig innsats sammen med de tålmodige og flinke instruktørene. I tillegg var ble det god mat og god stemning, så selv om det ikke var det beste været, kan vi ikke klage!

Ellers stilte gjengen villig opp, to ganger, i forbindelse med en søppelryddejobb på Nordskot. Her fikk nok mange seg en overraskelse over mengden søppel som ryddes fra øyene hvert år. Vi har derimot god samvittighet og har overlatt teltplasser i bedre stand enn ved ankomst!

Vått og rått på brattkortkurs!

Publisert 30.08.22

Foto: Jan Edgar Nilsen

Aktuelt

Familieseilas på S/S Svanen 6-7 mai

SIOPS og Maritimt museum inviterer til familieseilas

Les mer

På hjul med veteraner 8. mai 2023

Vi er klare for årets sykkeltur for veteransaken

Les mer

Innkalling til landsmøte i Veteranforbundet SIOPS

Lørdag 22. april avholdes et hybrid landsmøte med både digital tilstedeværelse og fysisk fremmøte

Les mer

Dugnad på Svanen

SIOPS inviterer til dugnad på skonnerten Svanen i april

Les mer

Yoga & ski på Nøsen 13-17 mars 2023

Vi er klare for en ny runde på Nøsen

Les mer

Kjetil Bragstads fremlegg under NVK 2023

Jeg heter Kjetil Bragstad. Krigsveteran, såret i strid, jurist og påtroppende generalsekretær for SIOPS offisielt fra 1. februar. SIOPS er organisasjonen for Skadde i internasjonale operasjoner. Jeg understreker at vi ikke bare er åpen eller relevant for de med skade.

Les mer

Om Siops

Om SIOPS


En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.

Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.

Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.

I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.

Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:

  • Råd- og veiledning: Som veteran eller pårørende kan du ta kontakt med SIOPS for råd og veiledning i forbindelse med spørsmål knyttet til for eksempel helsehjelp, juss, NAV eller økonomi. Hos SIOPS kan du komme i kontakt med en likemann, gjennom vårt likemannsnettverk Point of Contact (POC).
  • Myndighetskontakt: Veteranforbundet SIOPS arbeider målrettet opp mot Storting og regjering, departementer og etater – for å sikre skadde veteraners interesser og bidra til nødvendige endringer på systemnivå. Du kan lese mer om vårt politiske arbeid og våre standpunkter i en rekke saker som berører veteraner her.
  • Veteraners status: Veteranforbundet SIOPS bidrar til å sette veteransaken på dagsorden, gjennom å løfte fram soldater og veteraners historier. I Kongens Gate 9 i Oslo avholder vi jevnlig foredrag og debatter. Vi synliggjør veteransaken i media, på sosiale media og gjennom eventer og arrangementer.

Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.

Les årsberetning for 2020/2021 her

Les årsberetning for 2021/2022 her

Våre vedtekter finner du her

Les protokollen fra landsmøtet 2020 her

Les protokollen fra landsmøtet 2021 her

Les protokollen fra landsmøtet 2022 her


Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.

About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.

Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.

As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.

In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'

Bli medlem

For å bli medlem i SIOPS kan du fylle ut skjemaet i lenken til høyre. Du kan også ringe oss på 22 69 56 50 eller sende en e-post. Medlemskap er åpent for alle som slutter seg til forbundets formål, og koster kr. 300 per år.

Bli medlem

Veteranforbundet SIOPS arbeider for å øke den offentlige anerkjennelsen av våre skadde veteraner. Dette gjør vi gjennom å jobbe opp mot myndighetene, politikere og Forsvaret. Våre viktigste arbeidsområder er å få til bedre juridiske og økonomiske vilkår for våre veteraner, og at de skal bli møtt av et dyktig og kompetent helsesystem som kan ivareta dem.

Vi setter stor pris på alle som ønsker å støtte dette formålet, og som medlem av SIOPS er du med på å vise din anerkjennelse til våre skadde veteraner. Det er ikke et krav om å være veteran for å kunne være medlem av SIOPS.

Din støtte går til å arrangere mestringsaktiviteter og samvær for veteraner, og den politiske jobben som forbundet gjør.

Bli medlem