Yoga & Ski for veteraner på Golsfjellet utsatt til 7. - 11. mars

På grunn av smittevernrestriksjoner må vi utsette denne samlingen ---Fantastiske naturopplevelser på ski - avspenning og mestring med yoga

Fotos: Nøsen og SIOPS

7. - 11. mars viderefører SIOPS et yogaprosjekt spesielt tilpasset veteraner. Tilbakemeldingene etter tidligere yogasamlinger gjennomført i 2019 og 2020 var svært positive, og vi viderefører derfor prosjektet i år. Hensikten med prosjektet er å lære veteraner å bruke yoga som et verktøy som kan gi avspenning og mestring. Tilpasning individuelt. Yoga kan være god trening også!

Denne gangen gjennomføres prosjektet i vinterlige omgivelser med Nøsen Yoga og Fjellhotell som utgangspunkt. Nøsen ligger i storslåtte omgivelser mellom Golsfjellet og Hemsedal og gir muligheter for alle slags skiopplevelser:

Her er det et enormt løypenett for turgåing, langrenn. Rundt Nøsen ligger flere topper på 1700 meter for dem som vil ha toppturer, og i Golsfjellet og i Hemsedal, bare en halvtime unna ligger det til rette for alpin skikjøring. For dem som trenger flere fysiske utfordringer er det innendørs klatrevegger på Leira og i Hemsedal.

Nøsen har tatt imot gjester siden 1888, da under navnet Nøsen Fjellhotell. Alexander Medin tok over hotellet i 2015 og åpnet det som i dag er blitt Nøsen Yoga og Fjellhotell. Alexander er høyt utdannet i yoga, og har lang erfaring som yogalærer, etter hvert også med veteraner.

Smittevern: Prosjektet gjennomføres med forbehold om at vi til enhver tid må følge smittevernsanbefalinger og restriksjoner. Vi legger også vekt på trygg reisevei og for tiden anbefaler vi ikke kollektiv transport. Nøsen har holdt åpent hele tiden etter den første nedstengingen våren 2020.

Påmelding: til post@siops.no eller på mobil 92618854 - gjerne tekstmelding. Egenandelen er på 800,-

Yoga & Ski for veteraner på Golsfjellet utsatt til 7. - 11. mars

Aktuelt

Nytt kurs i yoga begynner 18. oktober - Oslo Yoga på Sagene

Det blir gitt instruksjon i dynamisk yoga basert på ashtanga, som handler om å jobbe med styrke, fleksibilitet, balanse og fokus. Vi får også innføring i pusteteknikker.

Les mer

Afghanistanundersøkelsen bekrefter det vi fryktet - økende antall som sliter psykisk

Mange har hatt for hyppige rotasjoner, uten nok hviletid. Dette er godt kjent, og forsvarssjefen uttalte seg om det i sommer. Trolig har norske myndigheter påtatt seg forpliktelser om styrkebidrag som det har vært vanskelig å oppfylle.

Les mer

Ny undersøkelse: 1000 Afghanistan-veteraner med psykiske helseplager- tallene vil trolig bli høyere

Afghanistan-undersøkelsen 2020 - Veteraners erfaringer, helse og livskvalitet etter tjeneste i Afghanistan 2001-2020.

Les mer

SIOPS er 15 år!

11. september 2006 ble Veteranforbundet SIOPS stiftet. Vi har jobbet for å fremme skadde veteraners stemme og rettigheter, og mye har blitt bedre på 15 år, men vi skal ikke gi oss og fortsette å jobbe for våre veteraner. Vår styreleder reflekterer litt over de siste 15 årene.

Les mer

Forsvarsministerens ensidige fokus på at mye er blitt bedre de siste ti årene, er en lite kritisk og forpliktende tilnærming til veteransaken

Forsvarsminister Frank Bakke Jensen gjentar budskapet om at veteranivaretagelsen har blitt så mye bedre de siste 10 årene. Selv om mye har endret og bedret seg så er vi i SIOPS ikke fornøyde med at det ikke stilles kritiske spørsmål eller er noen form for tiltaksplan for videre veteranarbeid. Les vår kronikk i Forsvarets Forum.

Les mer

SIOPS høringssvar til forslag om endringer i erstatnings- og kompensasjonsordningene for veteraner - spesialisterklæringer mm.

SIOPS har de siste fire år hevdet at det er foretatt en innstramming av praksis både hos SPK og i klagenemnda, ved at spesialisterklæringer har blitt tilsidesatt i stadig støtte grad. Nye regler som skal sikre en bedre saksbehandling er nå på høring og du kan lese vårt høringssvar her.

Les mer

Om Siops

Om SIOPS


En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.

Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.

Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.

I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.

Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:

  • Råd- og veiledning: Som veteran eller pårørende kan du ta kontakt med SIOPS for råd og veiledning i forbindelse med spørsmål knyttet til for eksempel helsehjelp, juss, NAV eller økonomi. Hos SIOPS kan du komme i kontakt med en likemann, gjennom vårt likemannsnettverk Point of Contact (POC).
  • Myndighetskontakt: Veteranforbundet SIOPS arbeider målrettet opp mot Storting og regjering, departementer og etater – for å sikre skadde veteraners interesser og bidra til nødvendige endringer på systemnivå. Du kan lese mer om vårt politiske arbeid og våre standpunkter i en rekke saker som berører veteraner her.
  • Veteraners status: Veteranforbundet SIOPS bidrar til å sette veteransaken på dagsorden, gjennom å løfte fram soldater og veteraners historier. I Kongens Gate 9 i Oslo avholder vi jevnlig foredrag og debatter. Vi synliggjør veteransaken i media, på sosiale media og gjennom eventer og arrangementer.

Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.

Les årsberetning for 2020/2021 her

Les årsberetning for 2021/2022 her

Les årsberetning for 2022/2023 her

Våre vedtekter finner du her

Les protokollen fra landsmøtet 2020 her

Les protokollen fra landsmøtet 2021 her

Les protokollen fra landsmøtet 2022 her

Les protokollen fra landsmøtet 2023 her


Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og våre vilkår for hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.

About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.

Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.

As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.

In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'