Skonnerten Svanen søker frivillige veteraner

Bli med på en unik mestringsaktivitet med Svanen og slippsetting av skonnerten ved Engelsviken i mars. Foto: Tor Erling Gransæther

Seilskipet Svanen fra 1916 har hjemmehavn på Bygdøy i Oslo. Skipet har vært en mestringsarena for veteraner i flere år. Nå er en ny sesong igang!

Læring og utvikling i spennende omgivelser
Hvis du bor i østlandsområdet og ønsker et hyggelig veteranfelleskap hvor vi vedlikeholder og tar vare på en 104 år gammel dame, kan dette være noe for deg. Vi har dugnadshelger, eller man kan komme å være enkeltdager, og for de mest ivrige - være med å seile skuta i sesongen som frivillig mannskap.

Slippsetting og klargjøring av skuta i Engelsviken mellom 16.-22.mars
Svanen skal slippsettes på Engelsviken slipp mellom 16.-20. mars. Deretter skal skuta ryddes og gjøres seilklar mellom 20.-22. mars, før det blir seilas fra Engelsviken til Bygdøynes den 23. mars.

Trygge rammer og støtte fra Norsk maritimt museum
Det er mange og varierte oppgaver som skal gjennomføres og prosjektansvarlig organiserer et hyggelig arbeidsfellesskap med felles måltider og sosialt på kveldstid. Norsk maritimt museum dekker reise og matutgifter. Deltakerne må skrive under en Frivilligkontrakt, slik at man er forsikret under dugnaden. Det blir tildelt arbeidstøy og egnet verneutstyr. Prosjektleder for de frivillige på Svanen tilrettelegger for et trygt og hyggelig arbeidsfellesskap.

Hvis du er interessert i å være med, kan du sende oss en epost!

Skonnerten Svanen søker frivillige veteraner

Aktuelt

Yoga for veteraner på Oslo Yoga på Sagene

Det blir gitt instruksjon i dynamisk yoga basert på ashtanga, som handler om å jobbe med styrke, fleksibilitet, balanse og fokus. Vi får også innføring i pusteteknikker.

Les mer

Flaskepost fra veteranseillasen

Årets seillas er godt i gang og vi har fått rapporter om at det sålangt har vært en flott tur for alle deltakerne. Noen av dem har tatt seg tiden til å skrive litt ned om hvordan turen har vært sålangt. God lesing!

Les mer

Høstfarger på Dovrefjell

SIOPS inviterer i samarbeid med Funkibator til fine dager på Dovrefjell med forskjellige aktiviteter 4.-7. september. Vi har to hele aktiviteter som kan velges mellom hver dag. Det er også mulig å "bare være" og slappe av i fjellet. Vi inviterer spesielt fysisk skadde veteraner sammen med én pårørende.

Les mer

Veteraner og deres familier inviteres til hundespannkjøring!

Sammen med Terje Strat og STS-frivillig inviterer SIOPS til hundespannkjøring og hytteliv rundt området i Fagernes i september.

Les mer

Utlysning av veteranseilas 2022!

Årets seilas foregår i to etapper. Den første går fra Bodø til Bodø med seillas i Lofoten og Vesterålen (25.07.- 03.08) og andre fra Bodø til Harstad (05.08-14.08). Les mer om seilasen og hvordan du kan melde din interesse her!

Les mer

Regjeringen har besluttet at det skal lages en ny tiltaksplan for ivaretakelse av veteraner

Siden veteranmeldingen kom i april 2020, er det mange som har kjempet en lang kamp for denne viktige saken. Endelig har vi i fellesskap lykkes med dette, og vi er veldig fornøyd med at regjeringen nå tar ansvar og igangsetter arbeidet., sier generalsekretær i SIOPS Øystein K. Wemberg.

Les mer

Om Siops

Om SIOPS


En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.

Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.

Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.

I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.

Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:

  • Råd- og veiledning: Som veteran eller pårørende kan du ta kontakt med SIOPS for råd og veiledning i forbindelse med spørsmål knyttet til for eksempel helsehjelp, juss, NAV eller økonomi. Hos SIOPS kan du komme i kontakt med en likemann, gjennom vårt likemannsnettverk Point of Contact (POC).
  • Myndighetskontakt: Veteranforbundet SIOPS arbeider målrettet opp mot Storting og regjering, departementer og etater – for å sikre skadde veteraners interesser og bidra til nødvendige endringer på systemnivå. Du kan lese mer om vårt politiske arbeid og våre standpunkter i en rekke saker som berører veteraner her.
  • Veteraners status: Veteranforbundet SIOPS bidrar til å sette veteransaken på dagsorden, gjennom å løfte fram soldater og veteraners historier. I Kongens Gate 9 i Oslo avholder vi jevnlig foredrag og debatter. Vi synliggjør veteransaken i media, på sosiale media og gjennom eventer og arrangementer.

Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.

Les årsberetning for 2020/2021 her

Les årsberetning for 2021/2022 her

Les årsberetning for 2022/2023 her

Våre vedtekter finner du her

Les protokollen fra landsmøtet 2020 her

Les protokollen fra landsmøtet 2021 her

Les protokollen fra landsmøtet 2022 her

Les protokollen fra landsmøtet 2023 her


Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og våre vilkår for hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.

About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.

Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.

As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.

In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'