Golsfjellet er regnet som et eldorado for sykkelinteresserte, og tiltrekker seg hvert år sykkelinteresserte turister, til og med proffsyklister fra Europa, for stisykling offroad, grus- og landeveissykling. En slik samling vil gi mange veteraner en kjærkommen anledning til å komme sammen, og få anledning til å dyrke interessen for sykling og friluftsliv. Foto: SIOPS. Kristian og Stig under samlingen i fjor.
Da det tradisjonelle turrittet På hjul med veteraner i fjor måtte avlyses på grunn av pandemien, arrangerte vi en mindre sykkelsamling på Golsfjellet. Erfaringene fra denne samlingen var så gode at vi bestemte oss for å videreføre prosjektet i år.
Røde Kors’ kurs og konferansesenter i Tisleidalen
I år har vi bestilt innkvartering på Røde Kors’ kurs og konferansesenter Merket nederst i Tisleidalen. Dette ligger sentralt nær sentrum i Tisleidalen, rett nedenfor Valdresveien/Golsveien, og er et ypperlig utgangspunkt for ulike typer sykling.
Et sykkeleldorado
Golsfjellet er regnet som et eldorado for sykkelinteresserte, og tiltrekker seg hvert år sykkelinteresserte turister, til og med proffsyklister fra Europa, for stisykling offroad, grussykling og landeveissykling. En slik samling vil gi mange veteraner en kjærkommen anledning til å komme sammen, og få anledning til å dyrke interessen for sykling og friluftsliv.
Høydemeter på asfalt og grus, Kosetur på grus og asfalt eller Nerrover og opp - asfalt hele veien
Området egner seg også godt for andre friluftsaktiviteter til avveksling fra syklingen. Her ligger alt til rette for fotturer, kanopadling og fiske. Tisleia er blant Sør-Norges beste ørretelver.
Ildsjeler som står bak
Blant ildsjelene i prosjektet har vi flere veteraner som er hjemmehørende, eller som av andre grunner er lommekjente i området, og som kan guide sykkelturer. Vi regner også med å kunne inkludere noen familier, og vil derfor også legge opp til litt mindre ambisiøse aktiviteter. Vi vil legge opp til ulike sykkelaktiviteter tilpasset deltakernes ønsker og ambisjoner.
Minnemarkering
Sykkelsamlingen har også som målsetting å markere veteransaken med anerkjennelse og respekt for dagens veteraner, men også for dem som gikk foran. På samme måte som i fjor regner vi med at de som ønsker det kan være med på et besøk med omvisning med Kristian Bergsund ved det nasjonale krigsminnet Bagnsbergatn gård i Bagn der det var voldsomme kamper i aprildagene 1940.
Påmelding til: post@siops.no
Egenandel: 800,- Faktura blir tilsendt
Informasjon: Arne Ørum SIOPS, mobil 92618854
|
Vi arrangerer kurs i våtkort 9.-12. juni og 30. august - 2. september. Fra tidligere kurs vet vi at dette er noe for de som ønsker seg en liten utfordring og som kan gi noen verktøy til å drive med på fritiden. Kursene foregår i Steigen i Nordland.
Les merFor første gang har vi prøvd oss på å delta på reinfôring i Finnmark med skadde veteraner, og vi er veldig fornøyde med å kunne si at det var suksess for alle involverte! Les mer her
Les merRegelendringer om spesialisterklæringer som styrker rettsvernet til skadde veteraner er endelig iverksatt. Dette er viktige regelendringer vi nå har fått på plass, men det løser ikke alle utfordringer knyttet til spesialisterklæringer sier generalsekretær Øystein K. Wemberg i SIOPS.
Les merÅrets landsmøte blir gjennomført lørdag 23. april som et hybrid møte, både fysisk i våre lokaler og digitalt. Her kan du lese alle sakspapirene som skal behandles.
Les merVi inviterer alle som skal delta på landsmøtet til å delta på formøter til landsmøtet 20.- og 21. april. Disse møtene er en anledning til å få besvart alle spørsmål man har knyttet til utkast av ny handlingsplan som skal behandles på landsmøtet lørdag 23. april.
Les merÅrets seilas foregår i to etapper. Den første går fra Bodø til Bodø med seillas i Lofoten og Vesterålen (25.07.- 03.08) og andre fra Bodø til Harstad (05.08-14.08). Les mer om seilasen og hvordan du kan melde din interesse her!
Les mer
En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.
Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.
Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.
I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.
Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:
Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.
Les årsberetning for 2021/2022 her
Les protokollen fra landsmøtet 2020 her
Les protokollen fra landsmøtet 2021 her
Les protokollen fra landsmøtet 2022 her
Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.
About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.
Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.
As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.
In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'
Veteranforbundet SIOPS arbeider for å øke den offentlige anerkjennelsen av våre skadde veteraner. Dette gjør vi gjennom å jobbe opp mot myndighetene, politikere og Forsvaret. Våre viktigste arbeidsområder er å få til bedre juridiske og økonomiske vilkår for våre veteraner, og at de skal bli møtt av et dyktig og kompetent helsesystem som kan ivareta dem.
Vi setter stor pris på alle som ønsker å støtte dette formålet, og som medlem av SIOPS er du med på å vise din anerkjennelse til våre skadde veteraner. Det er ikke et krav om å være veteran for å kunne være medlem av SIOPS.
Din støtte går til å arrangere mestringsaktiviteter og samvær for veteraner, og den politiske jobben som forbundet gjør.
Bli medlem