Stetind i Tysfjord, også kalt "Djevelens ambolt" på 1391 moh. Forsøkt besteget av Carl Harr i 1889, senere av Carl C. Slingsby. Besteget av Carl W. Rubenson, Alf Bonnevie Bryn og Ferdinand Schelderup i 1910. I 2018 av veteraner fra SIOPS, Kystjegerkommandoen og ledet av Gorm Gunleiksrud fra garnisonen i Porsanger.

Sikkert ikke de første veteranene som har besøkt toppen, men garantert den første veteranen som er tildelt Intops-medaljen her. Stig Lauby fikk æren av å få denne medaljen overrakt av tidligere sjef KJK, Ronny Kristoffersen. Vi spøkte med at Stig er Norges "høyest dekorerte"!

Tur-målet er Stetind, men MÅLET er MESTRING og SAMHOLD.

Påmelding og praktisk info.

8-12 deltagere. Egenandel kr 1000,- Påmelding innen 30.Juni, til: janedgar@siops.no Tlf: 92641092

Vi samles på Nordskot i Steigen i løpet av 17. August, for etablering av telt-camp, klatreinnføring med gode instruktører, og blir kjent med hverandre. Etter noen dager trening drar vi til det tur-målet vi måtte velge. Stetind er selvfølgelig vær-avhengig, men vi har nok av fjelltopper i området. "Nordskot-traversen" er ett av delmålene.

Krav.

Fysisk i god form, men fysiske handikap ingen hindring for å søke.

Alle detaljer tas med den enkelte og bemanning bestemmes etter hva vi ser som behov bla. for å støtte veteraner med handikap.

Vanlig tur-utstyr medbringes den enkelte deltager og pakk-liste tilsendes.

Hjelp til reiseplanlegging, og evnt. reisetilskudd kan søkes.

Forleggning, 14 manns lavuer, på feltseng. All mat tilberedes av deltagerne.