Anna Rogde
Etappe 1: Bodø - Bodø (17.-26. august)
Etappe 2: Bodø - Harstad (29. august - 7. september)
Vær og vind bestemmer seilingsrutene
Alle spørsmål knyttet til seilasen sendes til janedgar@siops.no

Veteranseilas 2021: 29. august - 7. september

For sjette år på rad inviterer Veteranforbundet SIOPS veteraner til å delta på seilas. Dette blir tredje året med verdens eldste seilende Skonnert, «Anna Rogde» (1868).

SAMHOLD-MESTRING-ANERKJENNELSE

Veteraner oppfordres til å søke om plass på en av etappene, hver på ca. 10 dager. Første etappe er åpen for søkere fra alle forsvarets internasjonale operasjoner, og på den siste etappen prioriteres Afghanistan-veteranene.

Søknadsskjema finner du her.

Pratisk informasjon om seilasen
Søknaden behandles rett etter påmeldingsfrist - som er 1. juli. Egenandel er på 1500 NOK per etappe (150 per dag). Reise må dekkes av den enkelte. Reisetilskudd kan søkes. Vårt mål er å gi alle deltagerne en flott opplevelse, godt fellesskap, nye utfordringer og mestringsfølelse.

Deltagerne er med som «hjelpemannskap» og må bidra (etter evne) i alle gjøremål, dekks/ror-vakter, byssetjeneste og øvrige arbeidsoppgaver underveis. Det blir 15 deltagere på hver etappe. Alle forlegges i faste køyer. (2-4 og 6-køyers lugarer)

Vær og seilingsforhold er bestemmende for rute og aktiviteter. Deltagere som har begrensninger/utfordringer må informere om dette i søknaden, og spesielle behov blir selvfølgelig tatt hensyn til.

Alle veteraner er velkomne til å søke, uansett alder og kjønn, skadet eller ikke. Veteraner fra Norges siste utenlandsoperasjoner, også stadig tjenestegjørende, oppfordres til å søke. Tips gjerne en annen veteran.


Informasjon om tidligere seilaser
Under seilasene i 2016,- 2020, har vi hatt deltagere fra alle landsdeler, i alle aldre, ca. 1/3 kvinner. Det meste av kysten fra Oslo til Harstad er besøkt, og vi har også besøkt Danmark. Noen veteraner har deltatt på flere seilaser og flere er nå engasjert i både Skonnerten Svanen og Anna Rogde, nye nettverk er etablert.

Utallige millitære anlegg, fort og museer er besøkt og veteraner/ veteranfamilier har møtt opp underveis. Ledende politikere og militære, musikere, journalister, gamle og unge veteraner, familier og veteranforeninger har stilt opp for oss, og Forsvarets Veterantjeneste har vært meget velvillig til seilasene.

Korona-epidemien har gjort at arrangementer i land nå unngås, og alle tiltak for å unngå smitte, før/under/etter gjennomføres. Korona setter nok noen begrensninger, men gjør ikke seilasen mindre opplevelsesrik.

Vi ønsker selvfølgelig å samarbeide med lokale veteraner og organisasjoner underveis på vår seilas langs kysten, i den grad det er muli, så det blir nok mer seiling, noen fjellturer, fisking, bading, grilling etc. Hver gjør det man lyster. «NO CAN RULE» gjelder og dette er ingen «slanketur»

Vel møtt !

SØK OM PLASS HER.

Mestring - Samhold - Anerkjennelse