Sportsfiske på Golsfjellet - ledige plasser 21 - 25 juni og 30 juni - 4 juli

De to siste årene har vi arrangert fluefiskekurs på Golsfjellet. I Tisleia, som er en av Sør-Norges beste ørretelver. Dette er et prosjekt som vi viderefører i år. Men i år åpner vi for mer allsidig fiske på en av samlingene. Her kan de som sverger til haspel- eller markstanga slippe til. Det blir også dorging og oterfiske på Storfjorden. Sannsynligvis lettere å få fisk her enn for dem som svinger fluestanga i Tisleia uka før.

SIOPS gjentar suksessen fra tidligere år med kurs i fluefiske i Tisleia. I tillegg arrangerer vi en samling ved Storfjorden litt lenger nord på Golsfjellet, der det er tilrettelagt for litt flere typer vanlig fjellfiske. Storfjorden, og områdene rundt byr på muligheter for flere typer sportsfiske.

I Storfjorden har Nøsen Yoga & fjellhotell alle fiskerettigheter, og i nærområdet er det også flere fine fiskevann- og elver. Samlingen vi planlegger her egner seg derfor både for fluefiske-nerder og for andre fiskeinteresserte. Golsfjellet er også et supert utgangspunkt for turer til fots, med kajakk/kano og ikke minst med sykkel. Nøsen er et hotell som har yoga som tema, og vanligvis serveres vegetarisk mat, men det betyr ikke at kokken fra Nepal ikke kan tilberede chicken masala og fjellørret!

Tisleia er en av de beste ørretelvene i Sør-Norge. Der arrangerer vi som tidligere grunnkurs i fluefiske, men kursopplegget vil bli tilpasset den enkeltes ferdigheter slik at viderekommende også vil ha utbytte av kursene. Med innkvartering på Røde Kors’ kurssted Merket som ligger ved utløpet av Tisleia, vil vi på samme måte som i 2020 kunne ivareta nødvendige smittevernregler.

Ideen om fluefiske som en mestringsaktivitet for veteraner som har utfordringer etter tjenesten kommer fra USA og organisasjonen Healing Waters Fly Fishing Project. Her hjemme er det SIOPS og UNIFIL-veteran og pasjonert fluefisker Morten Blom (bildet øverst) som har fanget opp idéen. Neste bilde: Alexander Torssønn Røisland får nesten alltid fisk.


Kursledere er Morten Blom og Ronny C. Schmidt som begge er erfarne fluefiskere- og guider, som kjenner de gode fiskeplassene på Golsfjellet. NVIO Oslo er medarrangør.

Alle veteraner, uavhengig av organisasjonstilknytning er velkomne.

Tid og sted:

21.6. – 25.6: Fluefiskekurs Tisleia – innkvartering på Røde Kors’ kurssted Merket

30.6. – 4.7: Samling med flere typer fjellfiske ved Storfjorden Nøsen Yoga & Fjellhotell

Kostnader: Egenandel for deltakerne er kr 900,- Faktura blir tilsendt

Påmelding: Til post@siops.no innen 11. juni

Adkomst: Privat eller offentlig transport, eventuelt buss opp på fjellet fra Gol eller Leira.

Utstyr: De som ikke har utstyr kan låne dette. Fiskekort kr 320,- for tre dager i Tisleia (inkl). I Storfjorden har hotellet fiskerettigheter. For fiske i området rundt Storfjorden gjelder fiskekort som vi kjøper på inatur.no

Sportsfiske på Golsfjellet - ledige plasser 21 - 25 juni og 30 juni - 4 juli

Aktuelt

Bekymring knyttet til praktisering av foreldelse i Statens Pensjonskasse og klagenemnda

SIOPS har den siste tiden mottatt flere bekymringsmeldinger fra advokater og veteraner om praktiseringen av foreldelse i Statens Pensjonskasse og klagenemnda.

Les mer

Storslått og høytidelig åpning av nye SIOPS info- og ressurssenter

Endelig var dagen her! Etter utallige oppussings- og dugnadstimer var det duket for en høytidelig og storslått åpning av nye SIOPS info- og ressurssenter i Kongens gate 9.

Les mer

Påmeldingen til Veteranseilas 2019 er åpen!

Vi søker nå veteraner som mannskap på årets Veteranseilas. Ønsker du en skikkelig utfordring og en opplevelse for livet sammen med en gjeng andre veteraner? Søk om å bli mannskap!

Les mer

Ny rådgiver i SIOPS - Marie Gjerde Rolandsen

25. februar starter Marie Gjerde Rolandsen i stillingen som rådgiver i Veteranforbundet SIOPS.

Les mer

Enstemmig om ankeretten i Stortinget 27. november 2018!

Stortinget gir ankerett i erstatningssaker til veteraner som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner etter 1. januar 2010.

Les mer

Klagenemnda påberoper foreldelse selv om vilkårene for kompensasjon syntes å være oppfylt

I et ferskt vedtak fra klagenemnda blir det påberopt foreldelse.

Les mer

Om Siops

Om SIOPS

En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.

Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.

Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.

I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.


Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:

  • Råd- og veiledning: Som veteran eller pårørende kan du ta kontakt med SIOPS for råd og veiledning i forbindelse med spørsmål knyttet til for eksempel helsehjelp, juss, NAV eller økonomi. Hos SIOPS kan du komme i kontakt med en likemann, gjennom vårt likemannsnettverk Point of Contact (POC).
  • Myndighetskontakt: Veteranforbundet SIOPS arbeider målrettet opp mot Storting og regjering, departementer og etater – for å sikre skadde veteraners interesser og bidra til nødvendige endringer på systemnivå. Du kan lese mer om vårt politiske arbeid og våre standpunkter i en rekke saker som berører veteraner her.
  • Veteraners status: Veteranforbundet SIOPS bidrar til å sette veteransaken på dagsorden, gjennom å løfte fram soldater og veteraners historier. I Kongens Gate 9 i Oslo avholder vi jevnlig foredrag og debatter. Vi synliggjør veteransaken i media, på sosiale media og gjennom eventer og arrangementer.

Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2019/2021.

Les årsberetning for 2019/2020 her

Våre vedtekter finner du her

Les protokollen fra landsmøtet 2020 her

Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.

About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.

Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.

As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.

In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'

Bli medlem

For å bli medlem i SIOPS kan du fylle ut skjemaet i lenken til høyre. Du kan også ringe oss på 22 69 56 50 eller sende en e-post. Medlemskap er åpent for alle som slutter seg til forbundets formål, og koster kr. 300 per år.

Bli medlem

Veteranforbundet SIOPS arbeider for å øke den offentlige anerkjennelsen av våre skadde veteraner. Dette gjør vi gjennom å jobbe opp mot myndighetene, politikere og Forsvaret. Våre viktigste arbeidsområder er å få til bedre juridiske og økonomiske vilkår for våre veteraner, og at de skal bli møtt av et dyktig og kompetent helsesystem som kan ivareta dem.

Vi setter stor pris på alle som ønsker å støtte dette formålet, og som medlem av SIOPS er du med på å vise din anerkjennelse til våre skadde veteraner. Det er ikke et krav om å være veteran for å kunne være medlem av SIOPS.

Din støtte går til å arrangere mestringsaktiviteter og samvær for veteraner, og den politiske jobben som forbundet gjør.

Bli medlem