Høstfarger på Dovrefjell

SIOPS inviterer i samarbeid med Funkibator til fine dager på Dovrefjell med forskjellige aktiviteter 4.-7. september. Vi har to hele aktiviteter som kan velges mellom hver dag. Det er også mulig å "bare være" og slappe av i fjellet. Det er mulighet for alle å delta, men vi inviterer spesielt fysisk skadde veteraner sammen med én pårørende.

Oversikt over ulike aktiviteter

Moskussafari på hesteryggen:
Profesjonelle rideguider fra Hjerkinn tar oss med på dagstur med islandshest opp mot Viewpoint Snøhetta med stor sjanse for å se moskus på turen eller ved utsiktspunktet. Vi har nå satt av ti hester mandag og tirsdag. (Vektgrense på rytter er 95kg).

Vandring på Snøhetta:
Vi blir med bussen til Snøheim og går innover. Kanskje noen når toppen? Hvis ikke, er det mye fint i høyfjellet. Bussturen inn byr også ofte på observasjoner av moskus. Det er mulig å bli med bussen og være ved Snøheim.

Padling og/eller fiske på Hjerkinndammen:
En knapp kilometer fra Hjerkinn Fjellstue ligger Hjerkinndammen. Med tilgang på kanoer og båter. Fiskestang kan lånes fra Fjellstua. Matpakkelunsjen (med mindre du har fått egen fisk) kan du innta i en gapahuk på stedet.

Sykkeltur på Nasjonalparkveien til Furuhaugli:
Vi sykler på en tilrettelagt grusvei langs nasjonalparkene gjennom natur og setergrender. Lunsjen tar vi enten ved Furuhaugli eller ved Storrhusranden der det er et lite tjern og sitteplasser. Sykler kan du leie av oss. Vi bruker el-sykler og har også tilgjengelig en håndsykkel og en trehjuls liggesykkel.
(Pris per dag inkludert hjelm og sykkerveske er kroner 800)

Generell info:

Husk at samlingen er på fjellet, og det trengs klær deretter. Ha med ullundertøy og varme klær. Det regner lite på Dovrefjell, en ta uansett høyde for at været kan komme. Uteopplevelsene blir mye hyggeligere med gode klær.

Vi har matpakkelunsj og kan fylle på termoser som en del av lunsjen. Ta med egen termos og evt vannflaske. Aktiviteter og turmål kan bli justert av hensyn til vær og føre.

Det settes en egenandel til kroner 800 og reisen må bekostes av den enkelte. Egenandelen inkluderer da alle aktiviteter og hotell i tre døgn med full pensjon i dobbeltrom.

Samlingen er spesielt utformet for de som har fysiske skader eller utfordringer, men vi inviterer også de med såkalt "usynlige" skader. Vi ønsker også at dette skal være et arrangement for pårørende, og inviterer til at hver veteran kan ta med seg inntil én pårørende/familie/venn.

Påmeldingsfrist er 5. august og påmelding sendes til post@siops.no - epost merket med "Hjerkinn".

Høstfarger på Dovrefjell

Foto: Funkibator

Publisert: 08.06.2022

Aktuelt

Vi søker ny rådgiver til administrasjonen

Veteranforbundet SIOPS - skadde i internasjonale operasjoner - trenger en medarbeider til et team som arbeider for å styrke rettighetene til veteraner som lever med utfordringer og skader som følge av tjenesten i internasjonale operasjoner.

Les mer

Hundekjøring og juleverksted på Svea 25. - 27. november

Terje Strat i (STS) Svea Trekkhundsenter inviterer veteraner med og uten familie til et lite førjulstreff!

Les mer

Våre innspill til Utenriks- og forsvarskomitéen - Statsbudsjett 2023

Vi har gitt våre innspill til prop. 1 - statsbudsjett 2023 på temaer som berører forsvar. Les mer her.

Les mer

"Kongoveteranene" - Filmvisning hos SIOPS

SIOPS og Veteran møter Veteran inviterer til visning av den nye dokumentarfilmen om norske FN-styrkers bidrag i Kongo, tirsdag 8. november kl. 18.30. Dokumentaren forteller historien om en av de "glemte" operasjonene som norske styrker har bidratt til og er en betimelig og viktig film. Det blir lett servering.

Les mer

Våre innspill til Helse- og omsorgskomitéen - statsbudsjett 2023

Vi har gitt våre innspill til prop. 1 - statsbudsjett 2023 på temaer som berører helse og omsorg. Les mer her.

Les mer

Har du lyst til å lære noe nytt og nyttig?

Siops inviterer til nybegynnerkurs i knivsmiing 10.-12.desember. Påmelding er åpen. Kun 5 deltakere, så førstemann til mølla!

Les mer

Om Siops

Om SIOPS


En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.

Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.

Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.

I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.

Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:

  • Råd- og veiledning: Som veteran eller pårørende kan du ta kontakt med SIOPS for råd og veiledning i forbindelse med spørsmål knyttet til for eksempel helsehjelp, juss, NAV eller økonomi. Hos SIOPS kan du komme i kontakt med en likemann, gjennom vårt likemannsnettverk Point of Contact (POC).
  • Myndighetskontakt: Veteranforbundet SIOPS arbeider målrettet opp mot Storting og regjering, departementer og etater – for å sikre skadde veteraners interesser og bidra til nødvendige endringer på systemnivå. Du kan lese mer om vårt politiske arbeid og våre standpunkter i en rekke saker som berører veteraner her.
  • Veteraners status: Veteranforbundet SIOPS bidrar til å sette veteransaken på dagsorden, gjennom å løfte fram soldater og veteraners historier. I Kongens Gate 9 i Oslo avholder vi jevnlig foredrag og debatter. Vi synliggjør veteransaken i media, på sosiale media og gjennom eventer og arrangementer.

Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.

Les årsberetning for 2020/2021 her

Les årsberetning for 2021/2022 her

Våre vedtekter finner du her

Les protokollen fra landsmøtet 2020 her

Les protokollen fra landsmøtet 2021 her

Les protokollen fra landsmøtet 2022 her


Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.

About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.

Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.

As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.

In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'

Bli medlem

For å bli medlem i SIOPS kan du fylle ut skjemaet i lenken til høyre. Du kan også ringe oss på 22 69 56 50 eller sende en e-post. Medlemskap er åpent for alle som slutter seg til forbundets formål, og koster kr. 300 per år.

Bli medlem

Veteranforbundet SIOPS arbeider for å øke den offentlige anerkjennelsen av våre skadde veteraner. Dette gjør vi gjennom å jobbe opp mot myndighetene, politikere og Forsvaret. Våre viktigste arbeidsområder er å få til bedre juridiske og økonomiske vilkår for våre veteraner, og at de skal bli møtt av et dyktig og kompetent helsesystem som kan ivareta dem.

Vi setter stor pris på alle som ønsker å støtte dette formålet, og som medlem av SIOPS er du med på å vise din anerkjennelse til våre skadde veteraner. Det er ikke et krav om å være veteran for å kunne være medlem av SIOPS.

Din støtte går til å arrangere mestringsaktiviteter og samvær for veteraner, og den politiske jobben som forbundet gjør.

Bli medlem