Storslått og høytidelig åpning av nye SIOPS info- og ressurssenter

Forsvarsminister Frank Bakke - Jensen klippet snoren som markerte åpningen av nye SIOPS info- og ressurssenter.

Endelig var dagen her! Etter utallige oppussings- og dugnadstimer var det duket for en høytidelig og storslått åpning av nye SIOPS info- og ressurssenter i Kongens gate 9. Over 100 fremmøtte hadde turen og det var et stor variasjon i bakgrunnen til gjestene fra politikere, byråkrater, advokater helsepersonell, forsvarsansatte og ikke minst mange veteraner og pårørende. Dette viser at det er et bredt engasjement for veteransaken og at SIOPS info- og ressurssenter kommer til å bli et samlingssted for veteransaken!

Info- og ressurssenteret ble formelt åpnet av Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen som klippet over snoren som markerte at senteret nå er offisielt kan taes i bruk av veteraner, pårørende, støttespillere og samarbeidspartnere. Etter ministeres tale var det duket for Oslos ordfører, Marianne Borgen, som vektla viktigheten av å ha et samlingssted for veteransaken. Forsvarets stabsmusikk sto for to musikalske innslag og under arrangementet var det urfremføring av Erik Eldens, NK Telemark Bataljon, veteranlåt "Never lose your smile".

Generalsekretær Øystein Wemberg takket av alle som har jobbet frivillig for å få i stand de nye lokalene. Han kom også med en tydelig melding om at det på tross av god jobbing med skadde veteraners rettigheter de senere årene er det fortsatt mye som gjenstår, spesielt gjelder det innen psykisk helse og innen forskning på veteraner som gruppe. SIOPS generalsekretær kom med en klar beskjed om at vi ønsker oss en ny veteranmelding i 2020-2021. Hele tale til generalsekretær Øystein Wemberg kan du lese her.

Dagens sterkeste innlegg kom fra veteran Frank Cato Lahti som fortalte sin historie, og at en PTSD-skade er noe man kan leges av med den rette behandlingen og oppfølgingen.

Nedenfor kan du se bilder fra åpningsarrangementet.

Storslått og høytidelig åpning av nye SIOPS info- og ressurssenter

Aktuelt

Trening med mening!

Afghanistan-veteran Trym Olsen har i samarbeid med CrossFit Uvær i Tromsø tatt initiativ til innsamlingaksjon for SIOPS i forbindelse med frigjørings- og veterandagen 8. mai!

Les mer

Mottakelser 8. mai

Oslo og Bergen inviterer veteraner til mottakelser på frigjørings-og veterandagen 8. mai.

Les mer

God påske!

SIOPS ønsker alle veteraner, pårørende, støttespillere og samarbeidspartnere en riktig god påske.

Les mer

Landsmøtet 2019 - Vedtak og valgresultater

Les mer om vedtakene som ble gjort på landsmøtet 6. april 2019.

Les mer

Veteranpolitikken må fortsatt være forankret på regjeringsnivå

Etter at oppfølgingsplanen «I tjeneste for Norge» utløper ved utgangen av 2019 er det ingen klar plan for hvordan regjeringen skal videreføre veteranpolitikken. Dette bekymrer veteran- og pårørendeorganisasjonene.

Les mer

Bli med på Holmenkollstafetten 11. mai!

SIOPS ønsker å stille lag i årets Holmenkollstafett!

Les mer

Om Siops

Om SIOPS

En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.

Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.

Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.

I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.

Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:

  • Råd- og veiledning: Som veteran eller pårørende kan du ta kontakt med SIOPS for råd og veiledning i forbindelse med spørsmål knyttet til for eksempel helsehjelp, juss, NAV eller økonomi. Hos SIOPS kan du komme i kontakt med en likemann, gjennom vårt likemannsnettverk Point of Contact (POC).
  • Myndighetskontakt: Veteranforbundet SIOPS arbeider målrettet opp mot Storting og regjering, departementer og etater – for å sikre skadde veteraners interesser og bidra til nødvendige endringer på systemnivå.
  • Veteraners status: Veteranforbundet SIOPS bidrar til å sette veteransaken på dagsorden, gjennom å løfte fram soldater og veteraners historier. I Kongens Gate 9 i Oslo avholder vi jevnlig foredrag og debatter. Vi synliggjør veteransaken i media, på sosiale media og gjennom eventer og arrangementer.

Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2019/2020.

Våre vedtekter finner du her.

Les årsberetningen for 2018/2019.

About SIOPS

SIOPS is the only veteran association in Norway mainly committed to assist wounded veterans and their families. SIOPS main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. This is to ensure that they receive adequate assistance, medically and with regard to legal assistance and protection, as well as social support and security. We also offer support and counseling through our veteran-to-veteran peer network 'Point of Contact.' Also, we organize recreational and sports activities for veterans, as well as cultural events and meetings. As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans.

Bli medlem

For å bli medlem i SIOPS kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på 22 69 56 50 eller sende en e-post. Medlemskap er åpent for alle som slutter seg til forbundets formål, og koster kr. 300 per år.